Keizer Karel revancheert zich in de 2e speelronde

Zaterdag 9 september; Keizer Karel richting Bunnik, waar de lucht vrijwel meteen begon te betrekken boven de velden van Midlandia. Resultaat: de wedstrijd voor de wedstrijd van KK1 werd stilgelegd vanwege onweer en hevige regenval. Bij de spelers en coach van de Nijmegenaren speelde de gedachte of de wedstrijd überhaupt wel doorgang zou kunnen vinden, vanwege het kunstgrasveld wat op dat moment meer de ambitie had om een zwembad te worden.

Tijdens het wachten op de scheidsrechter (die tevens vertraging had opgelopen door het weer), vocht het zonnetje voor een plekje aan de hemel en lag het veld er al gauw weer beter bij.

Met Ted Vrijhoef op de plek van zijn geblesseerde broer Roel Vrijhoef, klonk met 20 minuten vertraging het eerste fluitsignaal. Coach Laura vd Haak: "Centraal in deze wedstrijd stond het blijven houden van vertrouwen in de afronding en elkaar de tijd en het vertrouwen te geven om als team sterk te staan door middel van goed verdedigend werk."
Al gauw was daar de 0-3 op het scorebord voor de Nijmegenaren die te gast waren in de Utrechtse regionen. Dit gaatje bleek later ook de beslissende te zijn in de eindstand.

Midlandia gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich via 1-4 terug naar 5-7. Kort voor rust gooiden Rick Janssens en Anneke Waanders de deur in het spreekwoordelijke slot en kon er gerust worden met een 6-10 voorsprong.

"In de rust heb ik aangegeven dat ze door moesten gaan met de huidige gang van zaken, het gat verder moesten vergroten, zodat er daarna vrijuit gekorfbald zou kunnen worden."

Na de rust denderde de Nijmeegse trein voort en liep de ploeg van coach Van den Haak al snel uit naar een riante 8-15 voorsprong. Maar vrijuit korfballen kwam er niet van, waar de aanvallen begonnen te haperen en de kansen niet meer vielen. Midlandia rook bloed en zette nog eens aan. Al snel stond een wat spannendere dan gehoopte 13-16 op het scorebord.

Keizer Karel bood voldoende weerstand en na een korte onderbreking van de wedstrijd door wederom onweer en hevige regenval 2 minuten voor het einde, kon de Nijmeegse delegatie de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en de eerste punten van het seizoen mee terug nemen naar huis.

Conclusie van de coach: "Ik heb mijn ploeg zien vechten om niet weer beduusd achter te blijven op het veld. Ze zijn de afgelopen seizoenen daarin enorm gegroeid en blijven niet meteen hangen in een negatieve ervaring van de week ervoor. Wel moeten we ervoor gaan zorgen dat we wedstrijden beter gaan uitspelen en niet steeds de tegenstander gelegenheid geven om terug te komen. Ik wil complimenten maken naar de invallers van deze zaterdag: Ted Vrijhoef, Rik van Deventer en Laura Rigterink. Zij hebben allen een goede invalbeurt gemaakt. Het is fantastisch om weer eens een wedstrijd te zien waar bijna iedereen gescoord heeft! We hebben de eerste punten binnen en er volgen er zeker meer!"

De doelpunten van deze week:
Man-Kit Chan (4), Ben van Delft (3), Rick Janssens (2), Dide Hoogveld (2), Katja Man (2), Kelly van Os (2), Ted Vrijhoef (1), Anneke Waanders (1) en Rik van Deventer (1).