Vernieuwd tweede start met monsterzege

De hervatting van het veldseizoen bracht voor Keizer Karel 2 een hoop nieuwe gezichten. Tom en Anita gaan het eerste proberen aan promotie te helpen, daarvoor in de plaats gaan Stephan, Michiel en Bas met het tweede vol voor de titel. Voor de zaal had het team de tweede plaats in de rangschikking ingenomen, één puntje achter stadsgenoot Noviomagum. De eerste wedstrijd van de returnronde was de uitbeurt tegen Ready. Tegen de nummer 6 uit de stand werd thuis makkelijk met 16-6 gewonnen, maar met een sterk vernieuwd team is het altijd maar de vraag hoe het gaat.

In het eerste aanvalsvak stonden met Michiel en Bas twee ‘nieuwe’ heren, maar ze bleken elkaar al vrij snel goed aan te voelen. Nadat Bas goed naar binnenkwam, stond Michiel op een metertje van de korf goed vrij, waarna hij prima raak mikte. Hierna volgde nog een aantal goede aanvallen, maar gescoord werd er pas weer in de 9e minuut. Wederom was het de debutant in het geel die scoorde, deze keer van afstand. Het tweede aanvalsvak volgde hetzelfde schema, het eerste doelpunt viel vrij snel; Laura scoorde een mooie doorloper. Daarna duurde het tot de 20e minuut voordat de korf weer werd gevonden. Dit was wel het startsein voor een sterk laatste kwartier. De vakken raakten al aardig op elkaar ingespeeld, waardoor er voor de thee maar liefst zeven keer werd gescoord. Jos gaf het startsein hiervoor door een korte kans te verzilveren, waarna Jojanneke in de volgende aanval met een vrije worp scoorde. Een aanval later was het weer raak, waarbij tussendoor Ready zich op het scorebord zette. Jos showde de specialiteit van het huis: de omdraaibal. Na wederom een tegentreffer te hebben geïncasseerd, was het weer de beurt aan de gasten. Nadat Wilfrie van afstand voor een treffer tekende, was het terug-van-weggeweest-aanvoerder Bas die een stip, meegekregen door Michiel na een herhaalde overtreding, feilloos door de korf gooide. Nadat Ready ook een stip verzilverde, was het slotstuk weer voor de geelhemden. Doordat Laura en Jojanneke beiden van afstand scoorden, werd de ruststand bepaald op 3-10.

Een uitstekende eerste helft voor de ploeg, met name als je in ogenschouw neemt dat in elk vak wel nieuwe mensen stonden. Dit was echter amper te zien aan het spel, het gebeurde zelden dat er een bal onnodig werd weggeven doordat men elkaar niet begreep. En dan kon de tweede helft nog met de wind mee worden geschoten ook! Er werd al grappend gerept over 25 doelpunten. Toen na acht minuten alweer vier doelpunten waren gemaakt, leek dit opeens echt haalbaar. Daarna zakte het aanvallend echter wat in. De ploeg kwam dus wel weer furieus uit de kleedlokalen. Jojanneke scoorde een knappe doorloper, waarna Ready volgde met een treffer. Nadat Katja zich van afstand op het scoreformulier zette, was het de beurt aan de captain. Eerste scoorde hij van afstand, na een knappe pass van Wilfrie. Niet veel later bleek dat hij al vaak naar Jos heeft gekeken, want met een omdraaibal werd de tussenstand bepaald op 4-14. Daarna was het scorend wat minder, maar werden er wel veel mooie aanvallen opgezet met veel kansen. Verdedigend zat het verder ook zo goed als potdicht. Nadat Jos wederom had laten zien dat hij de omdraaibalmaster is, wisten Laura, Michiel en Katja van afstand de korf nog te vinden. Ready was op dezelfde manier ook nog één keer succesvol. Hierdoor eindigde de eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen in een klinkende 5-18 overwinning voor het tweede.

Een prima zege dus voor Keizer Karel, waarmee het benadrukte dat het vol voor de titel gaat. Doordat Noviomagum ook vrij makkelijk wist te winnen (6-12) bij Zwaluwen, blijft de achterstand op de stadsgenoot een schamel puntje. Als de geelhemden spelen zoals vandaag, maken ze een goede kans om uiteindelijk bovenaan te eindigen. Na de monsterzege heeft de ploeg al het beste doelsaldo, nu nog de meeste punten! Als de vakken nog meer aan elkaar wennen, kan het alleen maar beter gaan. In beide vakken draaide het in ieder geval al erg goed. Iedereen wisselde de steunende functies af met de aanvallende functies. Hierdoor werden op veel verschillende manier en over verschillende schijven kansen gecreëerd. Tekenend was het lijstje van doelpuntenmakers: bij 18 treffers verwacht je een topscorer met een doelpuntje of zes, nu stonden er maar liefst vijf mensen met drie treffers bovenaan. Op Stephan na wisten dan ook alle spelers hun doelpuntje(s) mee te pikken. Volgende week is de volgende halte op weg naar de titel de beladen wedstrijd tegen EKCA. Op naar de volgende tweepunter!