Eerste start veldhervatting met nederlaag

In Roermond liep Keizer Karel in de eerste veldwedstrijd na de zaalonderbreking tegen een 12-9 nederlaag aan tegen Ready '60. Na het dramatisch verlopen zaalseizoen besloot de coach tot twee wisselingen, Tom en Anita startten in plaats van Bas en de geblesseerde Henriëtte. Verder begon Roel voor de afwezige Ben. Hierdoor was het duidelijk even wennen voor de spelers, waardoor de thuisploeg uit kon lopen naar 3-0. Keizer Karel knokte zich terug tot 4-3, maar daarna was het een tijdlang Ready '60 dat de klok sloeg met maar liefst zes treffers op rij. Na een 10-4 ruststand knokten de gasten zich nog redelijk terug, maar het verschil werd nooit meer kleiner dan drie doelpunten. Hierdoor leed Keizer Karel het zaalseizoen meegerekend de achtste nederlaag op rij. De tweede helft biedt echter wel perspectief voor de rest van het velseizoen. De ploeg staat nog steeds derde, met drie punten achterstand op plek twee die recht geeft op een promotiewedstrijd.