Keizer Karel blameert zich tegen Klimop

In de thuiswedstrijd tegen Klimop liep Keizer Karel tegen een pijnlijke 9-18 nederlaag aan. De ploeg uit Asten speelde de gehele tweede helft door blessures met zeven man, maar liep alleen maar verder uit. Dit terwijl de eerste helft nog redelijk gelijk op ging. Nadat er om en om gescoord wist, sloegen de gasten een gat naar 3-6. Keizer Karel knokte zich terug in de wedstrijd en wist dat er bij 6-7 nog volop kansen lagen. Bij rust mocht Klimop een lichte voorsprong koesteren van 7-9, maar leken de Nijmegenaren toch het voordeel te hebben aangezien ze met een man meer speelden. Niks bleek minder waar, Klimop wist mede door geklungel van de gastheren maar liefst acht keer op rij te scoren. Waar de thuisploeg de ene na de andere kans wist te missen, waren de Astenaren juist uiterst zuiver. Hierdoor verloor Keizer Karel ook de tweede veldwedstrijd na de hervatting. Door dit resultaat staan de Nijmegenaren op een vierde plaats, vijf punten van de nu onhaalbaar lijkende gewenste tweede plek. De laatste plaats is nog vier punten weg, dus degradatie is op dit moment geen dreigend acuut gevaar. Er moeten echter wel punten gaan worden gepakt om dit zo te houden.