Tweede pakt koppositie

Na de soepele overwinning van vorige week, moest er een passend gevolg worden gegeven tegen EKCA. Op voorhand leek dit een spannende wedstrijd, daar het hier de nummers 2 en 3 van de ranglijst betrof. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het verschil al wel vijf punten betrof. Uiteraard is onderschatting uit den boze, want het was wel duidelijk dat dit toch een van de sterkere tegenstanders in de poule was. In de zaal ging de ploeg zelfs onderuit tegen dit team in Arnhem, terwijl de uitveldwedstrijd slechts met één punt verschil door een treffer in de laatste minuut werd beslist.

Het begin van de wedstrijd werd even uitgesteld, aangezien Michiel als invaller bij het eerste daar de wedstrijd moest uitspelen. Toen dit eenmaal was gebeurd, begon de Nijmeegse formatie ondanks het warrige begin zeer geconcentreerd. Verdedigend werd er zeer weinig weggeven, waar de aanval juist aardig wat kansen creëerde. Het bleek slechts een kwestie van tijd voordat de 2-0 voorsprong op de borden kwam. Via een 3-1 tussenstand werd er al snel uitgelopen naar een 5-1 voorsprong. Bij 8-2 leek het een makkelijke middag te worden, wat de spelers zelf ook door hadden. Verdedigend verslapte de ploeg, waardoor EKCA opeens mee kon gaan scoren. Bijna elke aanval leek in de laatste periode voor rust opeens een doelpunt op te leveren. Hierdoor werd het verschil niet groter en leek er bij rust al een eindstand op het bord te staan: 13-7. Na rust was hetzelfde beeld te zien, ware het niet dat de korf een stuk minder vaak gevonden werd. Vooral het tweede aanvalsvak leek last te hebben van het brandende zonnetje en had veel tijd nodig om de korf te vinden. EKCA wist het gat te dichten tot vier treffers verschil, maar de zege van Keizer Karel kwam nooit echt in gevaar. Uiteindelijk floot de arbiter af bij een 18-13 stand in het voordeel van de geelhemden.

Voor de tweede week op rij werd er vrij eenvoudig gewonnen, waarbij het opvalt dat dit beide keren gebeurde met achttien treffers. Wat daarbij ook opvalt, is dat het in de tweede helft in beide wedstrijden wat minder was dan in de eerste. Heeft dit te maken met dat de wedstrijden al snel beslist waren of heeft de ploeg conditioneel nog wat bij te werken? Neemt niet weg dat er weer terecht en overtuigend werd gewonnen en dat het er bij vlagen qua spel ook prima uitziet. Alle spelers pikken hun doelpuntjes mee, waarbij het zeker het vermelden waard is dat herintreder Stephan deze keer ook de korf wist te vinden. Stiekem wordt al uitgekeken naar de wedstrijd tegen nummer 2 Noviomagum. Keizer Karel staat nu één puntje voor, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Echter zullen de komende twee wedstrijden moeten worden gewonnen, wil deze wedstrijd nog van waarde zijn. De focus zal nu dus gericht moeten worden op Zwaluwen, de andere nummer 3 in de stand die zondag naar Nijmegen komt in een poging te stunten tegen de koploper van de poule.

Disclaimer: door het ontbreken van een bijgehouden scoreformulier kunnen enkele genoemde scores dan wel tussenstanden feitelijk foutief blijken. Schrijver dezes is derhalve niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden, maar biedt bij voorbaat zijn nederige excuses aan. Door veelvuldig alcoholisch misbruik is het geheugen niet meer wat het moet zijn...