Titel dichterbij na saaie overwinning tweede

De uitwedstrijd tegen BMC was de laatste horde voor de kraker tegen Noviomagum. Wilde deze wedstrijd van belang zijn, moest er echter eerst nog gewonnen worden van de taaie Berlicumse ploeg. Thuis werd er weliswaar makkelijk gewonnen (17-5), maar uit kon wel eens een heel ander verhaal worden. Dit bewees titelconcurrent Novio wel door daar het enige puntje van de competitie tot nog toe te knoeien (15-15). Keizer Karel was dus gewaarschuwd en al snel bleek deze vrees gegrond.

Het tactisch concept van BMC zorgde ervoor dat er lastig tot kansen werd gekomen en tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg ook nog snel op 1-0 met een goed uitgespeelde wegtrekbal. Al snel werd de stand weer gelijk getrokken door een goed afgemaakte doorloopbal van Jojanneke. De tweede aanval had veel moeite met het vinden van de korf, vaak werd de bal na één schot weer verloren. Verdedigend zat het gelukkig potdicht. Waar Keizer Karel in ieder geval nog bijna altijd tot minimaal één kans kwam, wist BMC vaker niet dan wel nog een schotpoging te creëren. Dit had alles te maken met het prima verdedigende werk van de geelhemden. Het was dus wachten op de eerste voorsprong, en gewacht werd er! Uiteindelijk was het Stephan die de 1-2 op de borden zette na een kort schotje na een omdraai vanuit de aangeef. Daarna bleef het beeld hetzelfde, maar kreeg BMC wel twee stippen. Keizer Karel had het geluk dat deze gemist werden en uiteindelijk wist Laura van afstand de 1-3 op de borden te zetten, hetgeen tevens de ruststand was.

Na de rust was er qua spel niets veranderd, maar werd er wel iets meer gescoord. Wilfrie wist al vrij snel kort achter de korf de 1-4 binnen te mikken, waardoor de wedstrijd gezien het spelbeeld wel gespeeld leek. Toch wist BMC het nog even spannend te maken door nu wel een strafworp te verzilveren. Ted liet eenzelfde buitenkansje benut, maar maakte dit dubbel en dwars goed door twee keer snel achter elkaar van afstand te scoren. De thuisploeg stribbelde nog even tegen door van afstand de korf te vinden, net nadat Bas ook Keizer Karels tweede stip om zeep had geholpen. Echt spannend werd het niet meer, daarvoor was het aanvasspel van het Berlicumse achttal simpelweg te matig. De slotfase was duidelijk voor de gasten. Bas maakte zijn fout goed door nu wel een door Jojanneke meegekregen stip te scoren, waarna de uitstekend invallende Ted met twee afstandtreffers de eindstand op 3-9 bepaalde.

Voor de verandering werd er eens niet veel gescoord door de koploper, hetgeen vooral kwam door het verdedigende concept van de tegenstander. Toch leek het er nooit op dat de overwinning serieus in gevaar kwam. Het duurde weliswaar een tijd voordat de doelpunten gingen vallen, maar het veld- en kansenoverwicht was zo duidelijk dat dit niet uit kon blijven. Nu volgt er een lange pauze van drie speelvrije weekenden voordat de kraker op het programma staat. Dan volgt namelijk de wedstrijd tegen de huidige nummer 2, stadsgenoot Noviomagum. De kans is overigens groot dat tegen die tijd de posities op de ranking zijn verwisseld. Novio speelt namelijk in de tussentijd nog twee wedstrijden, thuis tegen BMC en Ready. Als deze naar verwachting gewonnen worden door de rood-zwarten, staat deze ploeg één puntje voor op Keizer Karel. Novio is dan bij winst al kampioen, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om dit feestje goed in de war te schoppen! Mocht dit lukken, dan volgt een week later de officiële kampioenswedstrijd tegen Melynas. Maar net zoals Oranje in '88 in de halve finale tegen Duitsland, is de eennalaatste wedstrijd eigenlijk de echte finale! Leuk bijkomend feitje is trouwens dat door deze overwinning promotie al zeker is. De tweede plek in de poule was vorige week al zeker, maar nu is het ook duidelijk dat er sowieso bij de beste twintig wordt geëindigd van alle reserve 4e-klassepoules. Deze plekken geven ook alle recht op een plek in de reserve 3e klasse volgend jaar. Leuk, maar zeker geen reden voor een feestje. Dat mag alleen gevierd worden bij een titel, die er uiteraard ook gaat komen!