Keizer Karel start competitie met overwinning op SDO/UNI

De hoofdmacht is begonnen aan de competitie! In een moeizame wedstrijd werd uiteindelijk met 16-12 gewonnen van SDO/UNI uit Westerhaar/Kloosterveen.

Heerlijk dat veldkorfbal, je bent een speelbal van het weer en ze hadden er zin in daarboven. Gevoelsmatig regende het de hele wedstrijd en het hoosde 10 minuten voor en 10 minuten na de rust. We waren met z’n allen helemaal doorweekt! Maar dat maakte allemaal niet uit, want de eerste punten zijn binnen!!

Keizer Karel 1 heeft een aantal wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen. En ook de speelstijl is nog niet helemaal bekend voor iedereen. Hierdoor was de eerste helft een Jeckell and Hyde scenario met 1 schots, geen schots aanvallen of prachtige aanvallen met veel kansen. Met als gevolg weinig goals voor de rust. Gelukkig ging de verdediging een stuk beter (dit lag natuurlijk niet aan het noodweer, maar aan ons) en lieten we er niet veel door. SDO/UNI moest het hebben van de spitsen die ze hadden meegenomen, want die konden wel een goaltje maken. Ly en Ben moesten aan de bak en vooral de dame van Ly wist van alle afstanden makkelijk de korf te vinden. Mede hierdoor stonden we in de rust 5-6 achter.

Het duurde even voordat de in de rust gemaakte afspraken waren doorgedrongen, want SDO/UNI stond na de 7e minuut met twee goals voor (5-7).

Anita had nog niet veel geschoten en vond dat de mannen in haar vak wel genoeg losse flodders hadden afgevuurd. Met als gevolg twee keurige boogballen waardoor we eindelijk gelijk stonden (7-7).

Daarna hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, waardoor we ‘al stuivertje wisselend’ tot de 10-10 kwamen in de 23e minuut. Door een korte kans en een strafworp kwamen we twee goals voor en hebben we dit daarna niet meer uit handen gegeven. SDO/UNI kwam nog wel twee keer tot één punt verschil, maar we kwamen daarna steeds weer twee goals voor.  In de 33e minuut maakte Ben de verlossende 15-12. Hiermee was de wedstrijd beslist. De 16-12 in de 35e minuut was nog leuk voor de statistieken.

Slecht spelen en toch winnen is niet netjes, maar voelt wel heel erg lekker. De kop is eraf en we kunnen nog veel verbeteren. Als we nog iets meer opgelegde kansen gaan afronden kon dit nog wel eens een super seizoen worden. Dat iedereen in dit team kan scoren, blijkt wel uit het feit dat al de acht basisspelers een goal hebben gemaakt

Volgende week spelen we uit tegen Olympus. Zij zijn samen met vakgericht gedegradeerd uit de tweede klasse en zullen er alles aan willen doen om weer zo snel mogelijk terug te komen. We zijn gewaarschuwd!

Iedereen die is komen kijken bedankt voor de steun en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 september. WEES WELKOM!