Keizer Karel wint ook tweede wedstrijd in laatste kwartier

Net zoals vorige week weet Keizer Karel in de laatste vijftien minuten een achterstand om te buigen naar een voorsprong. In Doetinchem wint het vlaggenschip met 12-15.

De voorbereiding op de wedstrijd was niet zoals gewenst. Op de woensdag kon er niet compleet getraind worden door een heersend griepje en op de vrijdag had Ben andere verplichtingen voor het KNKV.  Hierdoor zijn we gestart in een opstelling waarin nog niet was getraind. Ook de voorbereiding op de wedstrijddag moest vanaf het vertrek aangepast worden, want na zijn feestje op zaterdag had Man-Kit  ’s ochtends een kwartiertje langer nodig.

Doordat Olympus’58 over een lekker groot veld beschikt, konden de warming-up en het inschieten ruim voor het begin van de wedstrijd gestart worden. Met een zonnetje en geen wind was het genieten op het grasveld. Ondertussen waren ook Ellen, Thijs, Anneke en Bert-Jan aangekomen en waren we compleet.

De wedstrijd startte precies op tijd en iedereen was er klaar voor.  Helaas stonden we binnen 8 minuten 3-1 achter en kon de achtervolging weer beginnen. Net zoals vorige week tegen SDO/UNI bleven we in het kielzog van de tegenstander. Gelukkig  stond het deze keer gelijk in de rust met een tussenstand van 7-7.

Na wat tactische tips, startten we vol goede moed aan de tweede helft. Helaas werd hier alleen vergeten om die bal door de korf te gooien. Verdedigend ging het echter prima; de tegenstander werd redelijk ver naar buiten gedwongen. En ook de afstandsschoten van Olympus’58 misten vandaag de scherpte. Door de vele rebounds van deze ploeg konden ze wel blijven aanleggen en creëerden ze heel lange aanvallen. Aangezien de aanhouder wint sloegen ze na twintig minuten een gaatje van 2 goals (10-8). Maar toen begon het Nijmeegs kwartiertje en scoorden Ted en Dide in twee aanvallen van afstand en stond het alweer gelijk (10-10)!

Om wat meer rust in de aanval te brengen werd Kit gewisseld voor Joop (Bert-Jan). Dit werkte niet meteen, want we kwamen alweer achter, ook dit werd gepareerd van afstand. Toen kwamen we eindelijk op voorsprong door een droge knal van Ted. Helaas gaat Olympus’58 ook stug door en werd het 12-12.

Wilfrie had er toen genoeg van en kreeg eerst een stip mee. En als Bert-Jan (Joop) de bal binnenhoudt aan de achterlijn in duel met de dame van Wilfrie, besloot ze de wedstrijd in het slot te gooien door gedecideerd raak te schieten.  Ted bekroonde zijn sterke tweede helft met een korte kans en maakte in de laatste minuut de 15-12.

Roel heeft na de wedstrijd zijn uitgescheurde schoenen maar aan de wilgen gehangen. Thijs en Ellen konden keurig aanschuiven voor het avondeten bij de ouders van Thijs en de rest heeft nog een taartje gegeten vanwege de verjaardag van Jan. Het zoet van de overwinning zullen we maar zeggen.

Na twee wedstrijden heeft Keizer Karel 1 als enige in de competitie nog al zijn wedstrijden gewonnen. Maar we hebben wel wat geluk gehad met het slechte schotpercentage van Olympus‘58. De slechte fases moeten goed geanalyseerd worden om de volgende stap te maken. Gelukkig is de competitie nog lang en gaat het iedere week beter. Volgende week zondag (14-09-2014) spelen we weer thuis, om 14:00 tegen KORU. WEES WELKOM!