Ondanks late start wint Keizer Karel van Koru

Koru uit Uffelte is met 20-11 aan de kant gezet. Hierdoor blijft Keizer Karel 1 koploper in de 3e klasse D.

Het is wat onwennig als er geen wedstrijd voor je eigen wedstrijd is, want dan is het wedstrijdritme toch een beetje verstoord. Om dit wedstrijdritme toch aan te houden verzamelde, om kwart voor één,  het grootste gedeelte van Keizer Karel 1 zich bij het clubhuis. Even de sokken goed doen, brace om de enkel en de schoenen dichtsnoeren. En dan klaar om het veld uit te leggen. Als er geen andere wedstrijden zijn  kun je het beste stukje gras voor jezelf uit zoeken. Al snel veranderde het prachtigste stukje groen in een korfbalarena. En doordat heel Keizer Karel volledig op elkaar is ingespeeld stond de koffie al klaar. Na deze vloeibare zwarte opstarter kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Even schieten, cadeautje geven aan Dide, bespreken, warmlopen, nog even schieten en stipt om 2 uur floot de scheids voor het  begin van de wedstrijd.

Helaas…… De tegenstander dacht dat de wedstrijd om half 3 zou starten, waardoor ze nog niet klaar waren met hun voorbereiding. Omdat we de beroerdste niet zijn begon de wedstrijd daarom 10 minuten later. Roel had echter net zijn veterstrikdiploma gehaald en besloot nog even op de middenstip een nieuwe knoop in zijn veters te leggen. Heel slim want hierdoor moest iedereen wel even kijken naar zijn perfect gestrikte schoentjes. Hierna kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Man-Kit vond al het getreuzel wel genoeg geweest en zette vanuit zijn tweede balcontact de 1-0 op het scorebord. Gevolgd door een vrije bal  in de 6e minuut stond het al vrij snel 2-0. Koru had zijn antwoord klaar en na een kwartiertje spelen stond het weer 2-2.

In een mum van tijd pakte Keizer Karel weer een voorsprong van twee punten. Ben had een heer die vroeger op judo heeft gezeten, want voordat Ben het wist lag hij gestrekt op het grasveld. Gevolg was een standje van de man in zwart en een strafworp. Ted maakte deze buitenkans en hierdoor kwamen we zelfs drie punten voor. Hierna scoorden beide teams nog een aantal maal en de ruststand kwam bij 9-6.

Duidelijk was dat de wedstrijd nog alle kanten uit kon. Het was belangrijk dat de voorsprong snel vergroot werd, zodat de wedstrijd daarna rustig uitgespeeld kon worden.

Dit was niet aan dovemansoren gericht, want Anneke maakte na twee minuten spelen al een afstandschot. Na een kwartier, in de tweede helft, stond het 15-9. Dit werd uitgespeeld naar de eindstand van 19-11.

Volgende week mag het vlaggenschip afreizen naar Enschede, om daar de degens te kruisen met Vakgericht. Vakgericht heeft afgelopen speelronde met 1 goal verschil verloren van Ons Clubje. Ons Clubje staat momenteel op een tweede plek. De verschillen in deze poule zijn dus klein. We zijn gewaarschuwd.