Keizer Karel 3 komt los!

Het compleet nieuwe Keizer Karel 3 begint steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Dat dit even tijd nodig heeft, is niet zo verwonderlijk. Het team is zo op het eerste oog een bijeengeraapt zooitje, twee spelers speelden vorig seizoen nog bij SkunK, eentje bij KK B1, eentje in KK 3, de volgende in KK 2, een volgende voor de helft in KK 2 en de andere helft in KK 1 en daarnaast vinden we twee herintreders in het team.

Voor de competitie was er slechts een oefenwedstrijdje tegen andere Keizer Karelteams, waarop in de eerste wedstrijd Animo op bezoek kwam. Het derde moest duidelijk aan elkaar wennen en na een minuutje of twintig stond het 0-5 voor de ploeg uit Geldermalsen. Bij rust was de achterstand iets ingelopen en de tweede helft was Keizer Karel de bovenliggende ploeg. Dit was te laat voor een echte ommekeer, waardoor de uitploeg huiswaarts keerde met een 6-8 overwinning.

De tweede pot was een uitwedstrijd in het zonnige Tiel. Ook hier kwam het derde snel op achterstand, maar het wist het gat kleiner te houden dan de week ervoor. Bij rust was er een overbrugbare achterstand van 8-5 op de borden te lezen. Keizer Karel had het betere van het spel, maar Tiel was vele malen sterker in de afronding. Een nog scherper verdedigingsbeleid zorgde ervoor dat de Nijmegenaren het gat verkleinde tot 8-7. Helaas kon de gelijkmaker steeds niet gevonden worden. Ook op 9-8 en 10-9 was dit het geval. Uiteindelijk floot de arbiter af bij een 11-10 stand in het voordeel van Tiel.

De derde wedstrijd werd thuis afgewerkt tegen het bezoekende Arena. Door goede trainingen wist Keizer Karel steeds meer wat het van elkaar kon verwachten en hoe het met een goed systeem aanvallend meer potten kon breken. Dit mondde na een seconde of vijftien uit in de eerste voorsprong van de competitie: Rick schoot zijn ploeg op voorsprong. Hierna kwam Arena nog 1-2 voor, maar Keizer Karel pakte het initiatief weer over. Het bouwde met verzorgd spel goede aanvallen op die steeds vaker doeltreffend werden bekroond. Verdedigend had het de eerste helft nog wat moeite met de Rhenenaren, waarbij het vooral te veel strafworpen cadeau gaf (in totaal kregen de bezoekers er maar liefst zeven). Een 9-6 voorsprong was zo bij de rust al bijna teniet gedaan: 10-9.

Na rust was het zoals elke wedstrijd verdedigend beter in orde. Waar het de eerste twee wedstrijden maar drie doelpunten moest verwerken, waren het er nu een nog steeds zeer respectabele vier. Aanvallend bleef het prima draaien en al snel was er een veilig lijkende marge opgebouwd. Het mooie was dat praktisch iedereen wel zijn doelpuntjes meepikte waardoor Arena ook niet wist op wie het zich moest focussen. Hierdoor liep Keizer Karel uit naar een even terechte als mooie overwinning van 18-13.

De stijgende lijn zit er duidelijk in bij het derde team. Elke wedstrijd worden er grote stappen gezet en op training wordt er goed gewerkt aan de aanvallende capaciteiten. Zowel in de uitvoering van het systeem als de afronding van de kansen moet nog hard gewerkt worden. De komende weken staan er belangrijke wedstrijden op het programma tegen nummer 3 Hemur Enge en nummer 2 Kesteren. Als hier goede resultaten worden behaald, kan het nog een heel leuk seizoen worden!