Komend seizoen worden hier steeds wedstrijdverslagen geplaatst.

Heb je een wedstrijd gespeeld of gekeken? Wil je er een stukje over schrijven? Vooral doen!

Mail je verslag naar webmaster [apenstaart] kvkeizerkarel.nl. Dan wordt het hieronder geplaatst en als je wilt ook op onze Facebookpagina.

Veel leesplezier!

2 september 2017

Zaterdag 2 september stonden de eerste competitiewedstrijden van seizoen 2017/2018 op het programma voor de selectie. Keizer Karel 2 mocht aantreden tegen HKC en Keizer Karel 1 tegen het onbekende De Eemvogels. Overigens zijn meerdere ploegen uit de poule voor dit buitenseizoen nog onbekend, dus het gaat vooral aftasten zijn.

Het tweede was ondanks de vele mensen in de ploeg incompleet, waardoor het aangevuld werd met heren uit het derde. Het derde maakte zaterdag tevens hun debuut op seniorenniveau, waar er na een spannende wedstrijd gewonnen werd van DVO. Na de bespreking van 2 over de wedstrijd en over de verwachtingen, ging de ploeg zich klaarmaken voor de eerste wedstrijd.Na het eerste fluitsignaal was het even slikken. HKC liet zien een goede ploeg te zijn en te weten wat een hoog afrondingspercentage is. Keizer Karel 2 was hier niet tegen opgewassen en al gauw moest het zijn meerdere erkennen in de gasten. De aanvallen liepen niet lekker, waar er bij HKC zowat elke aanval geëindigd werd met een doelpunt en KK2 achterbleef met pech in de afronding.In de rust werd de ploeg toegesproken door selectiecoach Laura vd Haak en werd er afgesproken er toch vol gas ervoor te blijven gaan en voor elkaar te blijven werken als ploeg. HKC ging na rust echter onverstoorbaar door met scoren en liep nog verder uit. Conclusie; nog wel wat mooie aanvallen op kunnen zetten, maar er moeten nog wel wat stappen worden gezet door middel van hard trainen.

Toen was het de beurt aan het eerste. In de basis: Anneke, Dide, Katja, Kelly, Roel, Ben, Man-kit en Rick.Het oog viel al gauw op een boomlange heer bij de bezoekende ploeg, waardoor Laura al voor de wedstrijd aangaf misschien te gaan wisselen tijdens de wedstrijd, wanneer de heer tegen het kleinere vak zou komen te staan om zo de lengte beter te verdelen. Hier kon meteen de nieuwe spelregel uitgeprobeerd worden (8 wissels met terugwisselen).Al gauw bleek dat De Eemvogels er geen attractieve wedstrijd van wilde maken door achter te verdedigen. Door de aanpassingen in de vakken om bovengenoemde reden, moest er even gezocht worden naar het juiste samenspel, maar werd deze al gauw gevonden. Het eerste verdedigende vak (Ben, Rick, Kelly en Dide) stond als een huis waardoor het aanvallende vak de mogelijkheid kreeg om het vertrouwen te vinden. Maar het probleem van Keizer Karel 2 kwam ook weer bij KK1 terug: scoren. Dankzij de goede verdedigende druk kon de ploeg toch mondjesmaat weglopen bij de gasten, wat leidde tot een 7-5 ruststand.

In de rust werd er door coach Vd Haak aangegeven dat er vertrouwen moest blijven in de afronding, want als dat ging lopen, dan zou er eenvoudig bij De Eemvogels weggelopen kunnen worden. Helaas gooide een blessure van Roel Vrijhoef roet in het eten net voor de rust, waar zijn broer Ted deze plek in zou gaan nemen voor de rest van de wedstrijd. In de tweede helft bleef het vechten tegen de afronding, wat de bezoekers het geloof gaf dat er meer te halen viel en zij juist boven zichzelf uit gingen stijgen en op de belangrijke momenten wel de afronding vonden, waar de geelhemden verzaakten om de marge te vergroten. Tot in de slotminuten bleef het gelijk opgaan en bij 1 doelpunt voorsprong voor de gasten, gooiden zij de wedstrijd definitief op slot door de marge te vergroten naar 2 doelpunten. De twee punten gingen mee in de tas van De Eemvogels. De selectie van KK bleef beduusd achter.

Conclusie van de coach: "Ik baalde echt enorm na dit onnodige puntenverlies. Maar na een goede nachtrust weet ik dat ze er vol voor blijven gaan en gewoon punten gaan pakken. Het harde trainen elke week gaat vast beloond worden en aankomend weekend gaan we ervoor knokken als selectie om die punten gewoon mee te gaan nemen richting Nijmegen!"