X
Sponsoring

Sponsoring van Korfbalvereniging Keizer Karel
Een vereniging kan niet zonder sponsors. Keizer Karel is hard aan het groeien. In twee jaar tijd hebben we zes nieuwe jeugdteam opgestart. Binnenkort verhuizen wij naar een nieuw kunstgras (!) veld en clubhuis in Lent. Elke week staan vrijwilligers klaar om sport aan te bieden aan het G-team. En onze seniorenteams spelen elke week een wedstrijd in Nijmegen of elders in het land.

Zonder sponsoren is het onmogelijk om de jeugd te voorzien van nieuwe kleding, voldoende ballen te hebben om alle nieuwe teams te laten spelen, en geschikt materieel te hebben dat ook geschikt is voor ons nieuwe kunstgrasveld. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk onze sponsors voor ons zijn. Zij maken mede mogelijk dat wij als vereniging representatief voor de dag kunnen komen, dat we één geheel uitstralen en dat we naast een hele gezellige club met leuke activiteiten voor iedereen.

Met veel plezier presenteert de sponsorcommissie van korfbalvereniging Keizer Karel de mogelijkheden voor sponsoring. Deze informatie heeft als doel u als (toekomstig) sponsor een indruk te geven van onze bloeiende vereniging. De sponsorcommissie is een deel van onze vereniging, de commissie heeft als taak sponsors te werven en contacten daarmee te onderhouden. De mogelijkheden voor sponsoring zijn ingedeeld in een aantal categorieën:

  • Clubnaamsponsor
  • Shirtsponsor
  • Reclameborden
  • Promotie via onze website, social media, nieuwbrief en programmaboekjes
  • Balsponsor
  • Materieelsponsor
  • Vrienden van Keizer Karel
  • Gift

Per optie wordt hieronder informatie geboden. Zo hopen wij u een goed overzicht te hebben geboden van onze vereniging en de mogelijkheden om deze als sponsor te ondersteunen. Maar om de echte korfbalsfeer te proeven, nodigen wij u uit om eens een wedstrijd van één van de teams te bezoeken.

Alle genoemde mogelijkheden en voorwaarden gelden als vertrekpunt. We gaan graag het gesprek met u aan om de sponsormogelijkheden zo goed mogelijk te laten aansluiten op uw wensen. In contact komen met de sponsorcommissie? Neem dan contact op met Keizer Karel via bestuur@kvkeizerkarel.nl.

Clubnaamsponsor
Korfbalvereniging Keizer Karel biedt de mogelijkheid om de naam van een sponsor op te nemen in de naam van de club. Deze wijze van promotie zien we terugkomen bij verschillende korfbalverenigingen, zoals PKC/Vertom en TOP/Litta. De mogelijkheden en voorwaarden zijn ter bespreking.

Shirtsponsor
Korfbalvereniging Keizer Karel heeft momenteel 3 senioren teams en 7 jeugdteams die in competitie verband spelen. Elk team heeft eigen shirts waarin wedstrijden worden gespeeld. Wij bieden u de mogelijkheid om uw bedrijfsnaam te laten vermelden op onze shirts. De vergoeding voor deze sponsoring varieert per team en gaat in overleg. Voor seniorenteams bedragen de kosten 500 euro per jaar, voor jeugdteams zijn de kosten 300 euro. U gaat daarbij een overeenkomst aan met onze vereniging voor 3 jaar.

Reclameborden
Korfbalvereniging Keizer Karel biedt een aantal opties voor het plaatsen van reclameborden. De vereniging levert en plaatst de borden. In overleg met Keizer Karel wordt de productie van het bord bij een leverancier ondergebracht, waarbij de sponsor zelf bepaalt hoe de lay-out eruit komt te zien. Elke reclamebordsponsor wordt ook vermeld op onze website, in de nieuwsbrief van de club en op social media.

Reclameborden langs het veld en in de zaal bij thuiswedstrijden
Wij bieden u de mogelijkheid tot het ophangen van reclameborden langs het veld, en in de thuishal tijdens de wedstrijden van de selectie. Het gaat hier om een bord van 2-3 meter breed en bijna 1 meter hoog. Afwijkende maten, zoals borden van dubbele breedte, in overleg. Kosten hiervoor bedragen € 250 per jaar. U gaat daarbij een overeenkomst aan met onze vereniging voor 3 jaar.

Reclameborden aan het clubhuis
Wij bieden ook de mogelijkheid tot het ophangen van reclameborden aan ons clubhuis. Het gaat hier om een bord van ongeveer A3-formaat. Kosten hiervoor bedragen € 100 per jaar. U gaat daarbij een overeenkomst aan met onze vereniging voor 3 jaar.

Promotie via onze website, social media, nieuwbrief en programmaboekjes
Verder biedt Korfbalvereniging Keizer Karel u de mogelijkheid om te adverteren op onze online en offline kanalen. Denk aan het vermelden van uw logo of advertentie op onze website en social media, en in onze nieuwsbrief en wedstrijdboekjes. De nieuwsbrief wordt ongeveer elke maand verstuurd naar onze leden. De programmaboekjes verschijnen 2x per jaar. Deze boekjes worden goed bewaard door de leden en redelijk vaak doorgelezen, omdat hier informatie staat betreft wedstrijdschema’s, kantinediensten, scheidsrechter en zaalwachtrooster. Sponsoring via deze kanalen is al mogelijk vanaf € 100 per jaar.

Balsponsor
Om uw bedrijfsnaam een keer vol in het oog en/of oren te laten zien/klinken, is het mogelijk een wedstrijd van het 1e team van Keizer Karel te sponsoren. U biedt de vereniging dan spreekwoordelijk een bal aan. Tijdens zaalwedstrijden wordt dan uw naam omgeroepen en uw bedrijfsnaam wordt vermeld in de wedstrijdverslagen op de website van Keizer Karel. Kosten hiervoor zijn €50 per wedstrijd.

Materieelsponsor
Binnenkort verhuizen wij naar een nieuw clubhuis en veld. Dit betekent dat Keizer Karel ook de overstap maakt van spelen op natuurgras naar spelen op een kunstgrasveld. Daarvoor hebben we nieuwe voetstukken voor korven nodig die geschikt zijn voor kunstgras. Bovendien groeien wij hard en is er sowieso behoefte aan nieuwe palen en manden. Een nieuwe bal kost al snel 45 euro, een nieuwe mand 75 euro en een totale korf (voetstuk, paal en mand) al snel zo’n 400 euro. Sponsoren kunnen met een eenmalige financiële vergoeding bijdragen aan de aanschaf van dit nieuwe materieel.

Vrienden van Keizer Karel
De Vrienden van Keizer Karel ondersteunen Keizer Karel financieel met een kleine financiële bijdrage van ten minste 25 euro per jaar. Het grootste deel van deze vrienden zijn particulieren, zoals leden, oud-leden, familieleden van spelers, maar ook bedrijven kunnen lid worden. Alle Vrienden van Keizer Karel worden vermeld op ons grote vriendenbord in het clubhuis. Daar kunt u uw naam of bedrijfsnaam laten vermelden. Aanmelden kan online via deze link.

Gift
Wilt u Keizer Karel ondersteunen met een eenmalige of periodieke gift? Dat is ook mogelijk! Als sportclub is Keizer Karel aangemerkt als Sociaal Belangen Behartigende Instelling (SBBI). Dat betekent dat Keizer Karel geen schenkbelasting of erfbelasting hoeft te betalen over schenkingen of erfenissen die zij ontvangt. De volledige schenking kan daarmee ingezet worden voor de club. Eenmalige giften voor u als schenker schenker zijn niet fiscaal aftrekbaar, aangezien Keizer Karel niet als algemeen nut beogende instelling (ANBI) is aangewezen. Voor periodieke giften aan verenigingen is echter een uitzondering gemaakt in de inkomstenbelasting. Als een gift wordt vastgelegd in een
contract en voor een bepaalde periode, 5 jaar of langer, is deze volledig aftrekbaar van het inkomen in box 1. Het voordeel kan hier dus oplopen tot 52% (afhankelijk van het inkomen)! En de aftrek wordt ook al gerealiseerd bij kleine bedragen aangezien er geen drempel is.